Wednesday, December 20, 2017

Set Safi Rania Gold

Assalamualaikum..

Saya nak share produk yg saya guna sekarang. Sebelum nie kulit saya xde apa-apa masalah kecuali sedikit oily. Oily yg terkawal.

Lepas tu gatal-gatal cuba produk lain, akhirnya kulit muka jadi bermasalah. Jerawat halus timbul, kulit jadi terlalu kering (tegang dan pedih sangat serta menggelupas). Pengaruh dengan iklan, cuba beli satu pelembab nie, agak mahal dlm RM90.00 sebekas. (Berpeluh makkk nak bayar dekkk) akhirnya sia-sia. Tak sesuai untuk kulit saya.. frust juga sbb pakai sikit je.. Seminggu cuba masih sama.. ok, mmg betul-betul x sesuai...

Saya rehatkan kulit muka. Seminggu tanpa make up dan apa-apa produk.. naked face.. sehinggalah satu hari, saya termenung dengan lambakan produk di Watson, datang seorg jurujual mencadangkan agar saya menggunakan produk Safi Rania Gold.



Takla semua saya beli.. kebetulan memang ada promosi, harga sedikit murah dari biasa. Saya cuma beli set trial (pencuci muka, scrub dan pelembab), toner sahaja. Untuk permulaan..

Balik rumah (sejenis manusia yg tak sabar) terus cuba. Cuci muka-toner-pelembab.. lepas cuci muka dah terasa selesa pada kulit. Tak rasa kering dan pedih. Sedikit lega di situ.

Hampir 3 minggu menggunakan produk Safi, masalah kulit kering selesai akhirnya. Siapa sangka, produk Malaysia ada bagusnya. Selain halal, harganya pun berpatutan dan selamat di guna..

Cubalah...mana tau blh jadi cantik mcm Nora Danish atau Che Ta....

Daaa....

Say No to Produk Timbang...

Menyelesaikan masalah anak-anak

Assalamualaikum...

Saya terjumpa satu entry di facebook, cara terapi untuk menyelesaikan masalah di kalangan anak-anak.. mungkin kita semua boleh cuba, mana tau berkesan utk anak-anak kita...





Monday, November 14, 2016

Kek coklat moist mudah

Assalamualaikum

Sejak beranak tiga nie, semua benda kena cepat.. Memang tak terkejar. Tambah-tambah baby yang tengah nak melasak. Allahurobbi, urut dada tau... tapi saya tak kurus-kurus juga.. hehehe..

Nak share nie, saya nie bab baking kadang-kadang kelaut dalam. Lupa itu lah, lupa ini lah. Nak-nak bila anak-anak ganggu, mula la lupa masuk tepung, lupa macam-macam. Sudahnya kek tak jadi.. Kadang tu tak kena gaya, tekstur kek lain. bentat la macam-macam hal.

Al kisah, saya beli tepung kek segera nie dari seorang kenalan sekolah. Memang bakers yg maju jaya. Tengah malam, anak reguest nak kek coklat, nak bawa bekal ke tadika. Yang buat mommy jadi liquid, bila anak cakap 'lama dah Amal tak rasa kek mommy buat, sedap sangat.. Amal teringin nak makan.. Mahal tak mommy? '

Pukul 3 am, lepas tidurkan baby.. Gigih saya masuk dapur. Bahan-bahan semua dah ada, tinggal nak campak-campak je. Masuk itu ini, tambah tepung, settle.. tak perlu sukat tepung, serbuk koko, gula.. semua sedia ada.. yang paling best, tak terlalu manis. sedang elok. Nak buat topping, serbuk koko pun dah di sediakan. tambah bahan-bahan je. Mudah sangat.. Sebiji kek tu, sehari dah habis uols.. sangat moist dan sedap

tangan jenis tak pandai hias, topping pun main curah je.. asal boleh.. 

sebungkus nie boleh dapat 1kg kek coklat. senang kan?

Tak mahal tuan puan, cuma RM 15.00 sahaja dan hasilnya sangat menakjubkannn..

suami pun boleh baking lepas nie... hehehe..

berminat nak beli? boleh wassap saya ye..
0129278010 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...