Sunday, October 26, 2014

Smoothies untuk kami

Assalamualaikum..

Al-kisah.. semalam macam-macam sumbat masuk dalam perut.. Since ada jamuan bbq, semua benda bergoreng dan grill saya makan.. belum masuk part makan nasi goreng di rumah, makan nasi berlauk di kenduri aqiqah.. keropok lagi. Dah macam 'tong sampah'..semua benda di sumbat masuk. Malamnya.. lepas jalan-jalan cuci mata n bakar kalori di JJ Wangsa Maju, kaki dan badan penat, tapi perut minta di isi, maka terhasillah menu smoothie di kala jam 11 malam..



Bayam
Lobak merah
Pisang
Buah naga
Mangga
2 sudu madu

Kisar semuanya dan dapatla hidangan untuk 4-5 orang. Kenyang perut.. tapayah makan nasi.. hehe.. tidur pun lena..

Soalan Amal yg buat kami semua tgelak..'look at my skin, cantik tak?' Kekdahnya baru minum seteguk, terus budget kulit glowing n cantik gitu.. hehe.. kalaulah smoothie boleh buat magik macam tu, dah lama mommy cantik glowing2 in the dark nak oii.. boleh buat bisness.. hahaha..

Yup, hakikat yang pasti.. smoothie buah n sayur memang baik untuk kulit.. dan tambah nutrisi semulajadi dalam badan kita.. tapayah pening kepala nak telan macam-macam vitamin tambahan..

** dek kerana haus dan lapar, sampai lupa nak snap gmbr lpas blend..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...