Tuesday, July 2, 2013

Egg benedict di pagi hari

Assalamualaikum.. Hari nie nak kongsi satu resepi breakfast yg ringkas.. Sejak-sejak kesihatan suami terganggu, aku kenalah cari healthy menu untuk makanan harian kami.. No more nasi lemak or roti canai...


Egg benedict with salad.. Bahan-bahan sangat mudah.. 

**roti
**telur
**butter
**serbuk lada hitam
**panaskan oven pd suhu 150c selama 10minit..

Sapu roti dengan butter, letak roti dalam muffin tray.. Pecahkan telur di atas roti.. Taburkan dengan serbuk lada hitam.. Bakar dlm oven selama 15-20 minit pd suhu 180c hingga telur masak comey...

Nak sedap blh letak kicap n makan.. Mr husband lebih prefer cili sos.. Ikut selera masing-masing.. Rasa? Lebih kurang makan roti bakar dgn telur separuh masak...

Selamat mencuba uolls

4 comments:

Nur Azwa Edora said...

macam sedap je.... :D rase nak cubelahh . :3 btw ,, kenapa mommy taruk serbuk blackpepper tu???

...mommy jue... said...

Nur Azwa Edora sedap dik.. menu simple je tapi boleh buat kita kenyang sampai tengahari.. blackpepper tu optional, tak nak letak pun takpe.. mommy letak sebab nak bagi rasa lagi kick n nak hilangkan muak

Masni Syafie said...

simple n nice...hehe

Masni Syafie said...

follow ur blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...