Wednesday, June 19, 2013

Riadah di stadium kajang

Assalamualaikum.. Seronok sebenarnya bila dapat keluarkan peluh sekali sekala.. Maksud aku, beriadah luar rumah dengan family, dengan anak-anak.. Since aku nie duduk apartment yg tiada taman di sekitarnya, maka tempat riadah yang selalu kitorg pergi bawa anak-anak, indoor park jelah.. Playground dlm mall.. Anak-anak berpeluh banyak, mak bapak diduk tengok sambil menambah lemak..hmmppfftt..

So, weekend baru-baru nie ajak husband  pergi stadium kajang.. First time pergi waktu petang, masyaAllah, ramainya manusia yg turut sama beriadah.. Yang jogging satu hal, anak-anak kecil main kat playground pun teramat ramai.. 


Dapatla mommy seround setengah sebelum kejadian tapak kasut tercabut.. Hahaha.. Kasut nampak baru tapi dek kerana terlalu 'rajin' bersenam maka tamatlah riwayat begitu saja.. Tak pepasal dapat crocs celup satu.. Thank you daddy..

Seronok sebenarnya beriadah kat sini.. Walaupun hanyalah stadium kecik tapi okla untuk penduduk kajang.. Ada la beberapa kemudahan untuk bersenam kat sini.. Sekitar stadium berpagar, playground luas, kira selamat dan selesa.. Cuma part parkinh sedikit..



Nie salah satu tempat fav aku kalau ke sini.. Sambil jalan terkedek atas batu, menahan kaki sakit.. Banyak benor sakit mommy kamu nie nakkk.. 


Anis jugakla yang seronok, melayan angin dan matahari pagi.. Bukan selalu dapat tengok langit ye nakkk.. 


Dan, orang yang paling seronok sekali tentulah Amal Khalisah.. Kemain lagi turun naik slide, lari sana sini.. Gumbira rasa hati dapat jumpa playground seminggu sekali.. Main sepuas hati sampaikan mommy daddy yg tak larat nk tunggu.. Bila dah sampai sini, nak ajak balik bukan la sesuatu yang mudah.. Menangis? Opkossss...

Owh, lupa bak bgtau.. Stadium nie buka sampai malam... Kot-kotla lepas makan satay samuri, rasa nak bakar balik kalori yang ada, bolehla datang sini... Sebelah je punnn...







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...