Thursday, June 6, 2013

Cuti-cuti balik kampung

Assalamualaikum...

Lama tak update blog.. Sejak ada dua anak, tak menang tangan nak buat banyak benda dalam satu masa.. Baru nie balik Kuantan, ikut adik lelaki.. Encik suami tak ikut sama since adik cuti lama..  Seronok daddy bujang dua tiga hari tanpa mommy dan anak-anak..


Petang Sabtu, Pak Ngah bawa Amal dengan mommy serta nenek n adik-adik jalan-jalan kat Pantai Taman Gelora.. Hajar mulanya nak ke Teluk Chempedak tetapi apakan daya, banyak giler kereta.. Haruslah sesakkk n susah nak parking...

Pantai Taman Gelora nie memangla cantik, sesuai untuk beriadah n jogging.. Cumanya pasir pantai tak berapa bersih, banyak sampah sarap, kaca-kaca yg membahayakan kanak-kanak.


Hari terakhir kat Kuantan, dapat juga bawa mektok nie pergi Teluk Chempedak.. Sumpah dah lain.. Ada chatime, mcD, Burger King, KFC, banyak lagilah kedai makan kat sana.. Pantai pun cantik.. Cuma kalau pergi time weekend, memang bersesak dengan lautan manusia..

Alhamdulillah.. Seronok tengok anak happy.. Layan karenah Amal.. Seronok jumpa tanah... Seronok dapat main pantai.. Nampak gayanya memang kena pergi pantai selalu la jawabnya....


2 comments:

bunga_rose said...

aku pun dah lama tak gi TC weh.. last gi tahun lepas kot.. bawak eqal cek pakar kat sana.. masa dia 2 bulan.. boleh, abis pantang terus terjah TC haahaha

...mommy jue... said...

@bunga_rose : haha.. santai kat TC jg adalah satu terapi lepas pantang.. hehe.. nie la pestime aku picnic lepas kawin wehhh... bawa anak main pasir.. nasib ada adik aku, kalau tak, takde maknanya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...