Wednesday, January 23, 2013

Madu Propolis sebagai ubat batuk

Assalamualaikum..

Amal Khalisah dah hampir 2 minggu asyik batuk je
Sebelum nie memang bagi makan ubat batuk
Asal bagi ubat je mesti tidur, kesian pula kat dia
Dulu, memang ada stok madu propolis kat rumah nie
Since balik dari PNG, memang tak sempat nak cari madu nie

propolis-honey-1kg-1.jpg

Baru-baru nie jalan ke Alamanda, semata nak cari madu 
Rasanya aku dengan Amal lebih serasi makan madu dari telan ubat batuk
Yups, aku pun batuk sekarang.. Lagi haru sebab dalam pantang n operate plak tu
Hazab sebab kena batuk ala princess.. tak kuasaaa..

Selain melegakan batuk, madu juga bagus untuk sistem penghadaman
Bagi panas badan, badan pun rasa cergas..

Selain dari madu propolis, ada macam-macam jenis madu lagi..
Madu Asli, madu cuka epal, macam-macam lah.. Nak tahu lebih lanjut boleh refer link atas 
So, lepas nie mak-mak semua, kalau anak kecil batuk, bagi air madu kat dia
kurangkan susu, bagi air madu.. InsyaAllah batuknya cepat lega..
Natural antibiotik.. tak payah suap ubat batuk kat anak..
Kesian budak, lalok dengan ubat batuk.. baiknya tak jugak..

Ok, selamat mencuba!!

1 comment:

__✿HARISA✿__ said...

❤ Assalamualaikum, tuan owner , saya nk mintak izin tumpang promote sikit ya.
Wahai wanita, teringinkah kulit yang mulus dan gebu? Bersih dari jeragat dan kulti bercahaya? Jika ingin lawati lah blog saya! Sempena harga promosi masih berlangsung, cepat2 dapatkannya! Segala pertanyaan akan dilayan dengan mesra :)http://qistinaharisa.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...