Saturday, October 13, 2012

Posisi bayi dalam rahim ibu

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, kalau ikut kiraan kandungan aku dah masuk 28 minggu, means dah 7 bulan lah..
Dah masuk trimester ketiga nie, berdebarnya lain macam sikit. Sama macam berdebar masa trimester satu
Baby selalu gerak-gerak, ada masa aktif ada masa tak..
Since mommy tak scan lagi, so tak tau macamana keadaan baby dalam tu
Harap-harap baby sihat.. Soal jantina, belakang kira..
Selama nie, kalau baby gerak kita dok fikir baby tengah kicking..
Rupanya banyak lagi aktiviti lain yang baby suka buat masa dalam perut..
Cuma makin besar kandungan, makin sempit ruang, dan tak banyak sangat pergerakan..
Meh kita tengok, apa la yang dia dok main dalam rahim selama nie..


 
Sumber : facebook

Haish, seronokkan? cuma kita kekadang tak dapat bezakan apalah yang dia buat dalam rahim
Asalkan dia bergerak, aktif, cukup dah buat kita lega..

Mudah-mudahan Allah lindungi ahli syurga ini.. 
Mudah-mudahan anak mommy sihat dan keluar bila tiba masanya
Harap-harap daddy sempat teman mommy masa bersalin nanti.. 

p/s : hebat sungguh kuasa Allah swt....

4 comments:

Zyla said...

assalammualaikum akak.
semoga selamat melahirkan nanti ye.

...mommy jue... said...

waalaikumsalam... terima kasih atas doa... =)

aini shahroni said...

suka entry akak!!!!
*excited nie*
tahniah akak..
nanti dh birth masukkan gambr baby and jangan lupa tag saya..
so that saya boleh tngok baby tomey akak...


http://nurainishahroni.blogspot.com/

...mommy jue... said...

Aini shahroni : suka ye, dah kawin blm? hehe.. kalau belum kawin, cepat2 kawin.. rugi kawin lewat.. insyaAllah, doakan semuanya selamat.. btw, terima kasih atas kunjungan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...