Monday, October 1, 2012

Mari berkongsi...sebulan je lagi..

Assalamualaikum...September sudah berlalu, October muncul sekali lagi.. Alhamdulillah, masih di beri kesempatan bernafas di bumi Allah swt. Bulan nie ada 2 hari penting untuk aku.. Hari lahir mama (14/10) & hari lahir suami tersayang (18/10).. Hmm, since lagi sebulan kat sini, bln 11 dah balik Malaysia, makanya sambut birthday pun sambut di Malaysia.. 

Tak sabar nak balik dalam masa yang sama berat hati juga.. Mudah-mudahan ada jalan terbaik untuk kami nanti.. Berjauhan, bukan perkara mudah apatah lagi dah bekeluarga nie, lagi-lagi ada anak & baby yang bakal lahir. Kalau ada rezeki lagi Allah nak bagi kat perantauan nie, terpaksalah berjauhan disaat genting. Harap yang terbaik jelah..

Sebelum terlupa, tahniah pada kakitangan govmnt, dpt bonus lebih ye.. hehe.. Aku tumpang gembira. Memang akan ada kakitangan swasta yg makan hati dgn pengumuman tu tapi nak buat macamana, dah itu rezeki mereka. Pafa aku, jgn berdengki, Allah aturkan semuanya cantik. Mungkin rezeki kita tang lain.. kebahagiaan, kadih saysng, jodoh, anak, kesihatan yg baik pun rezeki juga kn? jadi, bersyukurlah dgn apa yg kita miliki dan berhenti merungut. Take it positive way.

Dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain. Jangan lokek untuk memberi.. Zakat, sedekah, perhatian dan kasih sayang untuk keluarga, semua tu cara untuk berkongsi.. Haip, but say no to kongsi suami.. itu cari nahas namanya... hehe..

Daaaa......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...