Thursday, September 6, 2012

Journey to Gold Coast, Australia....

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, rezeki anak-anak, dapat juga merasa bercuti kat luar negara. Since kahwin dan anak nak masuk 2, memang family kami tak pernah lagi bercuti even dalam Malaysia. Kalau tak kerana husband dapat kerja di Papua New Guinea, memang tak merasalah nak jejak kaki kat tempat orang.

1/9 baru nie kami ke Gold Coast, Australia. Holiday. Tiket semua company yang bayar. Sepatutnya balik Malaysia tapi disebabkan nak balik bulan 11, maka cuti yang nie kami holiday. Pengalaman pertama, memang betul-betul mencabar dan seronok. Yelah, baru 1st time jejak kaki tempat orang, lain sikit perasaannya..


Flight asal sepatutnya jam 2.00pm dari Port Moresby, tapi delay hampir sejam jugalah. Hancus plan asal. 3 jam baru sampai Brisbane International Airport. Penat, tak cukup rehat, memang meletihkan. Immigration Australia nie tegas sikit. Barang makanan memang kene declare, pastu tak boleh bawa masuk sebarangan spices even daun limau purut sehelai. Jangan terkejut kalau-kalau ada anjing datang dekat dok hidu-hidu beg korang. Seyes, aku memang takut anjing dan hampir-hampir nak lari sebab terkejut dek anjing datang hidu beg.



 tunggu train ke Gold Coast..  cuaca sangat sejuk, lebih kurang 15dc..

 lengang.. 

perjalanan ke Gold Coast ambil masa sejam lebih. Memang meletihkan..

Turun station, amik plak bas nak ke apartment kami. Dekat pukul 11pm baru sampai apartment. 

 mr husband, sampai-sampai je terus amik gambar.. seyes, permandangan yang sangat cantik..

 dekat sangat dengan pantai.. permandangan dari tingkat 12.. sejukkkkk

awal pagi, lebih kurang jam 6.30am.. dah terang..

the shore apartment...

apartment yang simple tapi cukup selesa untuk kami anak beranak.. apartment satu bilik, termasuk kitchen.. sesuai la untuk family kecik macam kami..

p/s : tunggu part 2 ye..


3 comments:

oshin-jamel said...

waaahhh..bestnye atleast dpt gak berjalan ke negara org kan..hehehe.. :)

oshin-jamel said...

waahhh..bestye..dpt gak merasa pg negara org kan wpon en somi bekerja :)

Masmira Masri said...

erghh seronok gila untungnyaaaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...