Friday, March 30, 2012

Home sick kah aku?

Assalamualaikum. Since mak balik dari umrah, sampailah ke hari nie, kami satu family tak baik dari batuk. Rasanya dah masuk 2 minggu, plus cuaca kat Kuantan sekarang memang panas. Hari nie, barulah hujan turun, tu pun sekejap.


Aku dah serak-serak-sengau. Batuk yang bawa ke muntah, tambah pulak dengan hidung tersumbat. Memang terbaik lah dugaan Allah bagi. Achumm. Amal Khalisah, tiap-tiap malam tidur lewat, matahari dah nak terbit, alih ke subuh, barula dia dapat tidur. Nie lah akibat, tak biasa panas. No more aircond after this! Kejam mak ko nie nakk..

Sebulan dekat sini, dan aku dah mula rindu rumah Kajang. My home sweet home. Biarpun tinggi, dan tak seluas rumah bawah, but situlah kebahagiaan aku. Ada suami dan anak bersama. Heaven.





1 comment:

CintaZulaikha said...

get well soon hokey ..:) sekarang ni mmg musim nak sakit, kat kedah pon panas sgt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...