Thursday, January 26, 2012

Kisah kek black forest SR yang mengecewakan

Assalamualaikum
Ok, korang tenung kek nie lama-lama..
Apa yang korang nampak?
Nampak sedap kan? 
Haruslah nampak sedap.. Nama pun kek dari Secret Recipe


Sebut je nama Secret Recipe masing-masing dah teruja nak makan
Teruja nak rasa kesedapan lah  sangat kek dari SR
OK, aku antara insan-insan yang terpedaya dan kecewa dengan kek SR
Nak tahu cerita? Meh sama-sama kita ngumpat..

Kek ni aku beli masa balik kampung baru nie
Pusing serata alam, banyak kedai kek tak buka sebab CNY
Plan last minit nak celebrate birthday anak 
1st time nak sambut birthday dengan atuk nenek
Last minit... padan lah muka aku kan??

Pusing giant, beli barang yang pada aku mahal!
Last, no choice.. beli juga kek kat SR
kengkonon nak cuba kelainan, beli kek cam hareeeemmm nie
Indah khabar dari rupa, tipah terpedaya dan ternoda dengan kecantikan luaran kek

Sumpah, tak best.. kek lama diorang bagi.. sah2 rasa tengik
Kalau masuk tuppaware, tak sampai 5 minit, buka dah bau tengikkkkk
jarak kedai dengan rumah mak aku takdela jauh mana, sampai rumah kek dah berair
Malu siot, jamu tetamu even jiran sebelah menyebelah je makan kek hampeh camnie
Rasa bersalah berganda-ganda..
Cuma satu silap, aku tak terlintas nak bawa kek nie, bagi bebudak tu rasa
Itu silap aku... but, aku dah log complaint kat SR 
Dah dapat feedback.. Macam biasa, ayat standard, minta maaf dan akan siasat perkara nie

Ok, kita tunggu dah lihat apa tindakan seterusnya....

p/s: moral of the story, beli kek yang cepat laku.. gagagagaga


Published with Blogger-droid v2.0.2

3 comments:

Fitri Senin said...

haah memang patut bw sample kek tu siap tunjuk resit..at least dpt ganti rugi kan?

LiErOSe~QiEmi said...

cian ko... aku tak penah kena lak dgn SR camtu.. biasa kek dia mmg superb sedapnye

fieda said...

sian plk kat jue..terkono plk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...