Wednesday, January 11, 2012

Kepuasan untuk aku dan dia

Assalamualaikum... Argh, aku tak boleh tengok benda-benda nie sekarang, sure nafsu nak membeli tu membuak-buak. Hahaha, dulu takde kisah kalau nampak semua nie, tapi sekarang, owh.. Sangat teruja. Kalau boleh satu kedai nak borong. Belum masuk bab manik dan kedai kain lagi! Aim aku bukan kain biasa, tapi kain lycra, untuk buat tudung. Owh, sangat teruja walaupun mahal. Cukup bulan, botakla kepala suami. Gagaga..


Banyak giler jarum aku beli, nak cucuk apa ntah...

Kalau dapat mesin jahit dan mesin jahit tepi nie, 24 jam lah aku dok mengadap. It's fun ok!! Dari zero pasal jahit menjahit dan sekarang alhamdulillah sudah jatuh cinta, tak de lemah semangat lagi bila mula nak menjahit. Nak tunggu weekend, rasa lambat je masa berlalu. Owh, it's part of my life now!! Addict tau! Sehari tak tengok gadget-gadget nie, sure tak lengkap hari.. Haha..

Baju Amal Khalisah, tinggal satu bahagian je tak siap jahit lagi..

Ops, aku beli kain murah je. RM 3/semeter. Bukan kedekut, tapi for beginner macam aku nie, no point beli kain mahal-mahal kalau masih merangkak dalam dunia jahitan nie. Jahit banyak kali tetas, kain pun rosak. At this point of time, harus pertingkatkan lagi mutu jahitan supaya tampak kemas dan comel. Baju cantik, hati pun senang!!

p/s : berkat doa dan restu dari suami, mama dan saudara mara.. InsyaAllah berjaya


Published with Blogger-droid v2.0.2

7 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

aku teringin nak menjahit...tp malas, boleh??? haahaha

chaiyokk jun, u can do it!!!

hyazz said...

waah..pasni boleh la tempah ni..

unieMARKS said...

Buatkan kat kami baju jugak :')

hehehe

CintaZulaikha said...

saya tak pandai jahit, rugi kan...

IlhamBalqis said...

wow...kalau aku mcm tu kan best...tapi boleh ke nak jatuh cinta?huhu...best nye dengar pas ni leh tempah ye puan ros...leh bukak kedailah pas ni...haha

ZYASH said...

hehehe, mcm zy jugak...jait sekerat2...padan2kan...

fieda said...

saya ada mesin tp tak reti nk menjahit baju...sayang kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...