Monday, January 9, 2012

Jabatan Pendaftaran..mykad baru

Assalamualaikum.. Hari nie berkampung kat JPN Putrajaya semata nak tukar mykad. Actually mr husband memang nak buat mykad baru since mykad lama dah rosak. Cip pun takleh nak baca. Bila dah jadi macam tu, memang susah la nak buat apapun. SubhanAllah, memang ramai manusia. Masing-masing nak buat mykad baru. Since dah ada kat situ, aku memang tumpang sekali amik kesempatan buat mykad baru. Mykad lama pun gambar tak cun.. Muahaha..


contoh mykad baru

contoh mykad baru... 

Gagagaga, lepas nie no more gambar tak cun pada mykad aku. Amik gambar mykad masa kene chicken pox.. Mata bengkak.. Hudussss... Malu nak tunjuk kat orang.

Ok, tak sabar nak tunggu mykad baru siap. Nak pegi kwsp, nak pegi tabung haji untuk daftar haji. Bila nak pegi? tak penting, janji daftar dulu.

p/s : RM10 je u olls.......meh pakat-pakat penuhkan JPN.. 

3 comments:

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
ooo nak wat mykad ni kena bayar rm10 ek.. tak tau plak.. ingatkan free.. hmmmm.. tak per la, kang ada masa free2 time leh gi.. kalau nak pegi kena pegi sana 3 org terus.. anak, mak, pak.. hmmm baru tak yah nak berulang banyak2 kali.. ngeh3...

fieda said...

oo..nk kena pi serbu jgk la ni..

LiErOSe~QiEmi said...

mykad aku pun da nk kopak2 dah.. kena gi buat baru gak one day nnt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...