Monday, December 12, 2011

Rahsia kecergasan ku...

Assalamualaikum.. Aku nie spesis manusia yang cepat letih sejak beranak, sejak jadi isteri orang dan yang paling benar, sejak badan naik berganda-ganda. Buat kerja rumah sikit dah stop, mengah sana sini. Lesu tak bermaya. Apatah lagi sejak ada anak kecik nie, suka sangat 'kemas' rumah untuk mommy. Belum masuk tang baju-baju dia lembang dari dalam almari atau bakul. Baju yang dah berlipat dengan tekunnya, dia lembang semula. Urut dada je lahhhhh..


Tang penjagaan kulit, toksah kata. Memang takde masa. Nak sapu pelembab kat muka pun tak sempat. Tenyeh yang mana sempat je. Kulit pun dah macam kertas pasir. Biarpun pada mulut suami dia kata tak kisah semua tu, tapi pada aku harus juga menjaganya. Saham kene jaga weh...


Honestly, akhir-akhir nie aku kembali bertenaga. Macam zaman anak dara dulu. Boleh siapkan kerja sepantas kilat. Ok, yang tu aku tipu. Yang sebenar-benarnya, aku dah boleh buat banyak kerja dalam satu masa. Sapu sampah, mop lantai, kemas rumah, dapur dalam masa yang singkat tanpa rasa mengah. Bangga pada diri sendiri. 


Sejak aku minum Cocoa Collagen Power Plus. Memang betul-betul power. Kulit dah tak kering sangat. Even baru minum 2 sachet, dah nampak perubahan. Tang dalaman, itu rahsia peribadi. hehehe. Korang yang dah kawin, faham-faham sendirilah....


p/sc: nantikan entry seterusnya untuk cerita lebih lanjut..... peace!!



1 comment:

kakyong said...

salam..

lamanya tak singgah sini...

dulu ade juga yg tempah iklan di blog pasal coco collagen nih..


btw, nak menjemput utk join contest & GA di blog kakyong
http://ibualiya.blogspot.com/2011/12/contest-giveaway-ibu-sihat-anak-riang.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...