Sunday, November 13, 2011

Sunday yang macam weekdays.

Assalamualaikum. Sunday yang macam Weekdays. Bila mr husband harus ke pejabat untuk mencari sesuap nasi di hari Ahad. Di saat orang lain sedang bergelimpangan atas katil, guling-guling lepas makan tengahari, me and my kid duduk berdua mengadap tv macam hari-hari biasa. Inilah rutin, aku lipat baju, anak lembang balik. Aku jemur baju, dia tarik balik. Kemas dapur, dia sepahkan depan, kemas depan dia sepah kan playroom. Kesabaran harus di top up setiap masa di sini. Astaghfirullahaladzim sambil urut-urut dada.. Begitulah kehidupan aku sebagai suri rumah yang berperang membesarkan anak yang nak masuk 2 tahun.


Nasib baik semalam mr husband dah menghiburkan sedikit hati sambil gelak-gelak tengok wayang. Kalau tidak, harus hari nie muncung 14 inci.. hmmpff. 


p/s : kerja rajin-rajin ye. balik nanti jangan lupa bawa balik jajan.

1 comment:

ZYASH said...

Tapi bestkan hidup berumah tangga.. Semua perbuatan dapat pahala... Masyallah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...