Wednesday, November 2, 2011

Makan malam di Wong Solo Bangi...not bad

Assalamualaikum. Malam nie boleh tidur dengan lena, perut kenyang hati riang. Dengan cuaca yang sejuk nyaman, memang seronok bergelimpangan guling-guling atas tilam dengan anak.


1st time makan kat sini, Wong Solo Bangi.

Memang susah nak tengok menu bila dah sampai kat tangan budak nie

kami prefer duduk bersila dari duduk atas kerusi.
Konon-konon boleh amik feel dan makan dengan selesa
tapi perhitungan kami salah. Bila perut kenyang, se'eh pulak

aku order air kelapa tapi dapat minum sikit je, selebihnya Amal Khalisah yang habiskan

Set ayam bakar, set ayam penyet, gado-gado, keropok, buah-buahan.

Pada aku, not bad la. Boleh masuk dek tekak nie tapi nak masuk dalam group makanan pilihan dan fav memang tak la. Hati tetap pada makanan kita. Sekali sekala ubah selera, kira ok. Nasib baik selesai makan, si kecik nie poo-poo pulak. Kalau tak, rosak mood nak makan. Hehe..

p/s : tekak nak makan ikan bakar pulak dah....








6 comments:

Nyamuk Terbang said...

ayan penyet tue sma x dgn aym kna lnggar??
erkk

fieda said...

uii..nmpk sedap tp pedas tak masakan dorang ni...?

Fitri Senin said...

Makan Wong Solo!!! Dok kat area mana ek.. Semalam ingat pun nak makan kat sini tapi tak jadi la plak..
So far restoran ni memang menjadi pilihan org la untuk makan ayam penyet. Makanannya memang boleh tahan cuma saya tak pernah cuba menu lain. Dtg sini mesti minta ayam penyet.

...mommy jue... said...

Nyamuk terbang : sepupu sepapat dia kot..

...mommy jue... said...

fieda : boleh tahanla... cukup rasa rempah, masin manis semua ada.. actually tak pedas, tapi kalau na pedas dia ada sediakan kicap n sambal. memang pedas sangat2..

...mommy jue... said...

Fitri senin : sya ddk kajang, jirang bangi tu.. hehe... tulah, hajat semalam nak makan tempat lain, sekali singgah wong solo. ayam penyet dia not bad la... boleh tahan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...