Sunday, October 30, 2011

Tips membeli belah di Nilai 3

Assalamualaikum. Wah, siap ada tips gitu kan? Petang tadi dah perabih duit suami kat sana untuk barang rumah. Sekali sekala, bahagia jugak rasanya. Ngee.. Ok, aku nak bagi tips untuk sesiapa yang nak ke Nilai 3 nie, kot-kot nak bawa rombongan cik kiah ke sana.



  • Pergi pagi atau petang, time matahari belum meninggi untuk mengelakkan KETIBAS (ketiak basah) dan juga hilang tumpuan untuk membeli belah. (secara tak langsung aku dah bagi idea untuk para suami untuk pergi time tengahari, duit tak banyak habis)
  • Jangan pakai make up tebal-tebal nanti make up cair, kasut tinggi-tinggi dan pakai sesantai mungkin.. Ops, jangan pakai legging... Hudusss bila celah-celah ko tu berpeluh. Nampak kesannya!! Ini Nilai 3 bukan IKEA!
  • Rajin survey kat semua kedai dan bandingkan harga. Minta harga semurah mungkin sebab pasti korang akan dapat. Kalau tak dapat juga, blah kedai lain. Sah-sah tokey akan panggil dan bagi harga yang korang nak.
  • dan yang paling penting JANGAN MEMBAZIR! BELANJA YANG MANA PERLU BUKAN IKUT NAFSU.. huhuhu..

Peace yaw!! 

p/s : nak cari kain cantik-cantik, pegi Nilai 1 bukan Nilai 3... Nanti aku update lebih pasal nie yek... 

2 comments:

Acik Erna said...

mommyjue..walau pun tak jauh mana dengan nilai3..tapi acik tak rajin kesana.

kenilai1 pun tidak..memang biasa macam tu kan..kalau dah dok dekat..minat kurang..

fieda said...

MMG KENA GI PAGI..OK SIKIT..MASUK JER TGHARI DAH TAK SERONOK LANGSUNG..ANAK2 PUN DH START MENGAMUK..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...