Tuesday, October 4, 2011

Alhamdulillah.. it's over

Assalamualaikum. Alhamdulillah.. syukur pada Allah. Tak terkata tak terucap dengan kata-kata melainkan syukur pada Yang Maha Esa. Berita yang keluar dari mulut doktor buat kami sekeluarga lega yang teramat. 


Cukup sekadar cycle 3. Dan ye itu cycle yang terakhir. Lepas nie no more kemoterapi for me. InsyaAllah. Keadaan kesihatan aku pun bertambah baik, radang paru-paru pun dah beransur pulih, cuma ada sikit-sikit rasa sakit. Syukur sangat-sangat.


Buat masa nie, aku cuma perlu tumpukan perhatian pada kesihatan agar pulih sepenuhnya. Cuma sekarang satu masalah yang merunsingkan kepala otak.... NAK KURUS!!! Serius, ini merupakan satu tekanan besar buat aku. Tiap hari aku dapat rasa yang badan nie makin naik dan penimbang memang tak tipu.. Argghhhh... STRESS


p/s : apa nak buat?

4 comments:

.izzatul.hazwani. said...

alhamdulillah :D

haa . masalah awk tu masalh saya jugak ==" hee

azni aziz said...

salam,

saya baru jalani D&C 1/2/2012, n lab result confirm molar pregnancy. Now i am waiting for my 1st blood results. Risau xterkata. Baca blog awk ni give an inside what i probably might go through. At bacaan hcg berapa yg Dr. suggest what kimo?

azni aziz said...

Salam awk,

i was searching about molar pregnancy, and it linked to your blog. I just had a D&C 1/2/2012 and lab results confirm molar pregnancy. And now waiting for my 1st blood results. Risau teramat.Terima Kasih kerana blog awk memberi an inside of what i might go through n at least sy tidak keseorangan. Nak tnya at bacaan berapa hcg baru dr. akn suggest kimo?

...mommy jue... said...

Wslm azni... Sorry to hear that.. jgn susah hati Ye,normally buat masa sebulan dua nie dktr just monitor ur betahcg je. Kalau result makin turun dan ke paras normal, than its a good news for u la... But kalau result x konsisten, ada kemungkinan kene kemo.. beta hcg u berapa ye? Hope u can drop ur email... Nanti kita blh share cerita ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...