Wednesday, July 6, 2011

Satar dan Otak-otak

Assalamualaikum. Sebenarnya dah lama giler aku ngidam nak makan satar dan otak-otak. Balik Kuantan baru nie, Alhamdulillah dapat jugak merasa. Cari kat pasar, mak cik tu tak meniaga pulak! Ok, aku kecewa sebabnya satar, otak-otak dan pulut panggang dia memang terbaik! Last-last my husband bawa ke Tanjung Lumpur, gerai Poksu. Sini memang terkenal dengan ikan celup tepung, udang, sotong, bagai.. Tunggu nak beli satar dekat sejam. Orang memang ramai. Tapi dek kerana melayan karenah isteri yang mengidam mengada-ngada nie, bersabar jugak laki aku nie hah. Terima kasih abang... (Satar dah mahal weh, RM2.00/5 ketul = RM 0.40sen satu!)


Dah masuk kereta, dia bagitau otak-otak takde. Nak tunggu lambat lagi. Singgah pulak ke gerai Mokna. Dapatlah beli otak-otak. RM1.00/3 ketul jek! Isi cinonet. Memang tak puas makan tapi rasa memang best! Kalau kat KL nie takde nak rasa isi ikannya, tapi kat sana memang maveles.. Puas hati jugaklah... Tunggu nak beli satar tambahan, punyalah lama.. Aku dah berpeluh ketiak nie hah, make up habis cair.. Badan pun dah bau asap! Orang beli sampai berpuluh-puluh ringgit. Nak menunggu memang lama... Mujur dah beli satar kat gerai satu lagi, takde lah ralat sangat...


budak nie memang dah tahap bosan melampau

sejam menunggu mommy beratur... hampa!

fav okeyh!!!

p/s : sape-sape ada resepi otak-otak ngan satar nie, share-share lah dengan aku yek..... senang nak buat sendiri! 


3 comments:

fieda said...

jue,saya kalau balik beserah mmg giler2 mkn sata ni sampai x ingat dunia..pastu nk blik kl siap tapau lagi...selalu gi beli kt jalan nk ke balok...beserah pun ada jgk..

hasbullahrameli said...

mau beli otak-otak original gelang patah resepi blh call saya 0199970327...

hasbullahrameli said...

mau beli otak-otak original gelang patah resepi boleh order dengan saya...call or sms 0199970327.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...