Thursday, July 21, 2011

Ragam budak 18 bulan...sabar je lahhh

Assalamualaikum.. Huarghhh, mata mengantuk lagi. Malam tadi tak dapat nak tidur lena bila si mektok Amal Khalisah nie dok nangis-nangis. Ye, dia sekarang dah pandai mengamuk! Meh aku cerita sikit pasal budak nie...

  • makan takmo bersuap, dah pandai makan sendiri.... - lebih banyak jatuh dari masuk mulut. Asal nampak je mommy pegang pinggan, dia pun tarik baby seat awal-awal. dan haruslah mommy ko nie sapu sampah, lap lantai 24jam!
  • celoteh je mulut kecik tu, bila la nak pandai panggil mommy daddy? -abu abi je lah yang selalu dia panggil
  • nak gosok gigi boleh kata senang la jugak, tapi aku lagi suka sental dengan kain, macam orang tua je kan? senang nak uruskan. dengan berus gigi nie memang payah sikit, lagi-lagi kalau dia dapat rasa ubat gigi.
  • bergaduh - dah pandai berperang mulut dengan mommy! dah pandai memberontak.. hukumannya, kene gomol-gomol dengan mommy
  • gigi dah banyak dan jari aku luka akibat gigitan anak sendiri.. tang situ tak payah cite lahhh..... bertempik je aku malam-malam ari!!
  • bab berjalan, no 1.. penangan masa pregnant, suke benor mommy nie berjalan. Asal dapat keluar rumah, memang heavennnn
buah hati mommy daddy merangkap pembuli tegar!!
muka berpeluh, penangan jalan-jalan di FLORIA baru-baru nie
mengamuk takmo duduk dalam buggy!

p/s : dia takde depan mata 5 minit je aku dah rindu bagai..... 

3 comments:

CintaZulaikha said...

gilo sama ngn perangai putri ikha...ati ni sabor je la..huhu

oshin-jamel said...

alahai..cumelllnye......tue la kan..bile ade bersame sokmo gado..tp klu xde mule la windu..hehe!

Fitri Senin said...

sama..sama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...