Friday, July 1, 2011

It's not a good news.............aku redha

Assalamualaikum... Baru kembali dari Hospital Ampang. Harap sangat akan ada perkhabaran gembira tapi malangnya tidak. Level Hcg aku meningkat ke 81. Hmm, naik lebih banyak dari yang lepas. Cuma satu je gudnewsnya.. Aku tunda seminggu proses kemoterapi. 11hb nie insyaAllah tak ada apa-apa aral akan ke Hospital Ampang untuk start kemo. 


Walaupun level Hcg aku rendah tapi risiko untuk meningkat naik dan merebak jadi kanser tetap ada. Sekali lagi air mata tumpah, kesian kan si kecik nie. Menyusu memang kene stop, paksa dia minum susu formula lepas nie. Tambah-tambah lagi, susu aku kalau perah dengan pam memang hidup segan mati tak mau je keluarnya. Yes, situasi tu benar-benar buat aku rasa tertekan.


Bertemankan suami di sisi, anak yang merengek-rengek demam, aku redha akan ujian yang Allah bagi nie. Masih ada masa seminggu untuk aku latih anak aku minum susu botol. Setakat nie je Allah nak bagi kita rezeki nakkk...... Apapun, aku bersyukur pada Allah, sebab dapat menyusukan Amal Khalisah selama setahun 5 bulan...... Alhamdulillah


p/s : persediaan mental dan fizikal......

5 comments:

zura_habib said...

sabar nyk2 julie..kami kwn2 sentiasa doakan kau..

*azni* said...

semoga tabah menghadapi ujian ini..banyak kan bersabar..

Pijot said...

smga awak tabah.. menitis air mt nih... to all, see bukti.. bkn sume ibu mampu susukan ank nyer... kalo da ade mslh mcm nih perlu kecam lg ker.... awk saba yer.... smga awk cpt sembuh yer

NuruLaiNa said...

stay strong cuzzy!
kami mendoakan semua selamat and berjalan lancar.amin~

Ulam Kerdas said...

kuatkan semangat ko Junn..kalo ko x kuat apetah lg anak ko :)

aku hny boleh bg kata2 nasihat, tapi ko yg menanggungnya kan...

Allah tahu ko mampu menghadapinya...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...