Sunday, June 26, 2011

persiapan raya?

Assalamualaikum.. Korang dah buat persiapan raya? shopping baju anak-anak, tempah baju raya laki bini.. Persediaan awal tak salah kan? untuk elak poket kontang bila sampai masa. Aku sendiri pun tak buat apa-apa lagi..


Just nak share, aritu aku ke satu kedai nie. Nak survey-survey sama ada diorang terima lagi tempahan atau tidak. Ok, katanya boleh terima lagi tapi hantar sebelum raya..


Baju kurung = RM65.00 (UPAH OK!!)
Baju kurung budak2 = RM 45.00
Jubah = RM 95.00
Baju Melayu = RM 85.00


DAN....TUKANG JAHITNYA ADALAH MAT BANGLA! bukan orang kita dan kualiti jahitan baju berdasarkan baju-baju yang sedia ada kat kedai, memang so-so je. Yakni, tak best di pakai.. Jahitan tak kemas.. So, cancel niat nak tempah kat situ!


p/s = kalau cenggini lahhhh, baik beli siap je.. lagi bagus dan puas hati 

6 comments:

zati embong said...

try cari lain la kak.syg plak kalau da beli kain.

O.o

Mama Farra dan Faris said...

salam..

sy tempah murah jer rm25 sepasang..budak2 rm18..

tpkat kg johor ler..blk cuti trus bli dan tempah kat sana..

zura_habib said...

Aku dh tmph baju aku 2 pasang...baju melayu dua2 hero beli siap ajer...t-shirt 3,4 helai sedondon utk abah n abaknya haruslah beli time sale dkt2 raya hehe

Yana a.k.a Noni said...

nak suh kiter jahit pun boleh:-)RM25 jer sepasang...boleh refer kat http://ciknonie.blogspot.com...

Ulam Kerdas said...

mak aihhhhhhhhhhh..beli siap ajo la junn

LiErOSe~QiEmi said...

aku... aku... takde baju raye la tahun ni... sebab perut dah boyot.. bazir je beli baju hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...