Friday, May 27, 2011

Keputusan ujian darah..kemoterapi

Assalamualaikum. Result amik darah minggu lepas dah keluar. Bacaan normal untuk Beta HCG adalah 5, tapi result aku, 112. Agak tinggi lah jugak. Dalam tempoh 2-3 minggu nie aku paras Beta hcg dalam darah aku kene turun sampai 5! Kalau masih tak ada perubahan, memang akan kene kemoterapi. 16/6 nie ambil darah lagi.. 17/6 kene datang hospital semula untuk tau result..


Bohonglah aku tak takut, bohong juga kalau aku tak sedih. Mujur tadi suami dengan anak ada sama, jadi kuatlah sikit. Kalau tak sure aku melalak!


Sebolehnya aku taknak kemoterapi! Kesannya bukan pada aku sorang je tapi anak sekali. Amal Khalisah tak boleh menyusu badan dah! Other option, perah susu awal-awal. Simpan dalam freezer.. 10 hari kemo, 7 hari rehat dan sambung lagi 10 hari. Terpulang sama ada nak berulang ke hospital ataupun stay hospital.


Ok, yang tu aku tak nak fikirkan lagi. Sumpah, risau! Sekarang nie hanya mampu berdoa agar paras Beta hcg tu akan turun.



3 comments:

Ulam Kerdas said...

junnnnnn

ko sakit ape? nape kene kemo?

Fitri Senin said...

u sakit apa ni..??/risau pulak bila baca..sorryla sebab rasa mcm cerita2 terkini dah ketinggalan

tiefazatie said...

sis..take care ye..moga sis baek2 aje..

insyaallah..sis akan jenguk2 blog sis sllu..

btw..thanx again sis..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...