Friday, April 1, 2011

ABPBH..harap tiada yang 'tersembul'

Assalamualaikum. Aku rasa demam ABPBH tengah melanda. Ramai yang tak sabar nak tengok artis pujaan dapat award. Masa nie lah nak tengok artis melaram sakan, macam pesta fashion, masing-masing sibuk peraga baju. Aku harap tahun nie tak kan ada lah fashion berkembang segala bagai. Tutup atas belah bawah. Kononnya  baju besar tersembul sana sini. Tayang kulit gebu putih melepak lah sangat




Hari Isnin nanti akan keluarlah di dada-dada akhbar pasal fashion si artis. Kalau elok fashionnya, pujianlah diorang dapat. Kalau yang dedah-dedah tersembul-sembul nie, memang akan teruk kene kutuk. Masa tu lah, si artis akan keluar statement 'baju pereka yang buat, sponser, tak sempat cuba, tak sangka besar, tak tau seksi, trend segala bagai, tak sempat buat baju lain...macam-macam lah alasannya' 


Pada aku, kalau baju tu dah menampakkan ciri-ciri yang korang bakal kene maki dengan orang ramai. Ciri-ciri bakal memaparkan iklan nasi lemak 50sen, baik jangan pakai. Aku pasti, artis-artis nie banyak baju, pakai jelah mana yang korang rasa dapat cover sikit body tu. Tak pun pakai je baju kurung.


Mana nak? Pujian atau cacian dari peminat? Mana nak? Malu dengan orang sebab takde baju atau pun nak memalukan diri sendiri dengan pendedahan tak wajar itu... Pilihlah sendiri...




p/s : ahad nie, tunggu depan tv sambil makan pop corn...







2 comments:

Myra Jay said...

Betul tu, setuju.. Kalau ya pun nak berpesyen jangan ar sampai melebih2 kan.. Nak fofular cepat ar tu..

NaniE said...

KOT2..BAJU YG MACAM BRA KOT..HEHE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...