Thursday, February 24, 2011

Pusat pengumpulan pakaian terpakai.. korang tau?

Kat rumah aku nie banyak baju lama aku yang tak boleh pakai dah. Baju kurung, blouse, macam-macam lagi lah. Jeans ada lah jugak. Aku dulu kerja pakai uniform, time raya beli baju kurung 3-4 pasang, lepas tu membazir, tak pakai. Bujang lagi lah katakan. Bergaya sakan lah konon, mana tau sangkut. Time tu lah nak test market.. Ngegegege! Sekarang nie, aku tak tau nak letak mana baju-baju tu. Kat sini ada tak pusat pengumpulan pakaian terpakai? Aku memang tak tau bab-bab nie. Sungguh! Dari buang, membazir pulak kan. Ada baiknya sedekah kat orang. Baju pun elok-elok lagi. Tak ada yang koyak rabak. Budget artis lah, pakai sekali je. 


Kalau korang tau kat mana harus aku sedekahkan, tak kisahla pusat pengumpulan pakaian terpakai ke orang yang memang daif ke, bagitau aku yek. 








p/s : aku tak boleh tengok baju lama, sentap mak! mak dah gemuk sekarang nokkssss....  



5 comments:

Piah Becok said...

saye tau. tapi kat seremban la.selalu bagi kat sorang makcik ni, dia yg distribute kat orang yang perlukan

mykhalis said...

mudah sahaja..pergi kat sekolah asrama,jumpa warden,cakap nak bagi baju..settle..masa saya blaja asrama selalu dapat baju free.hehehe

kak Erna said...

aaslam mommyjue..yang acik tau..di jusco ada satu tempat letak barang macam tu..acik dah selalau buat dah..
semua boleh..baju ke..handbag ke..macam2 la masuk kan je kedalam tong nya tu..nanti ada yang akan ambik..

inra said...

Assalam....
saya pun mcari jusco branch yg masih ada pusat pengumpulan item yg nk ddermakan...
boleh saya tau branch mana ye? sbb dulu branch bkt raja ada,skrg dh xde...

Azran Azmi said...

aah, aku pun tengah cari kat mane tempat pengumpulan pakaian tpakai ni. aritu da bg 1bag baju. ni ada lg 1. aduyai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...