Monday, February 21, 2011

Monday. Monday. Monday... blues untuk aku.

Isnin derr.. Rasanya kejap sangat weekend kali nie, dah nak masuk Isnin dah. Monday Blues untuk aku. Housewife macam aku pun ada monday blues juga tau! Suami dah kerja, memang tugas sepenuhnya atas aku. Tak boleh nak minta manja-manja kat suami, tolong basuh pinggan ke apa kan. Layan anak sorang-sorang, start mengasuh budak. Ingat duduk rumah nie boleh goyang kaki pegang remote sepanjang masa ke? Lagilah ada anak kecik nie, jangan harap nak leka ngadap tv. Banyak benda nak fikir, apa nak masak bagi budak-budak nie makan, melayan diorang main lagi. Sampai masa berhenti menyusukan anak, tidurkan mereka. Bukan mudah tau. Orang selalu kata, jadi surirumah best, tak payah fikir pasal kerja. Silap tu. Pada mereka yang bekerja, bersyukurlah dengan apa yang korang ada sekarang. Bukan mudah nak dapat kerja. Ada kerja ada duit, tak kerja, habuk banyaklahh.. duit? sekeping pun tarak! 




p/s : fikir menu nak masak untuk suami bawa bekal esok. Runsing, runsing...

1 comment:

Hantu Ulam said...

tp penat duk umah x same penat org keje perah otak junn...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...