Sunday, January 23, 2011

Lamb Chop...tak payah bayar cukai

Alhamdulillah, kenyang. Baru lepas lunch dengan husband dan anak. Hari nie tekak western sikit. Home made lamb chop. Since cukai naik kepada 6% nie, terus tekad lepas nie masak sendiri kat rumah. Semalam kebetulan lepas singgah rumah mertua, kami ke Tesco Ampang. Situ memang lah banyak barang. Tengok-tengok adik yang kerja kat situ tengah tag kuning frozen meet. Frozen food memanglah tahan. Memandangkan harga murah, satu keping daging lamb untuk masak lamb chop, tak sampai RM2.00. Harga asal dekat RM6.00 sekeping okeyh. Makanya belilah satu keping dan satu set, 4 keping. Kambing kan tak banyak sangat isi. Perap daging dengan rosemary, blackpaper dan salt. 


 lamb chop with blackpaper sauce, salad and fries


potatoes and carrot salad tu anak dara saya yang punya
jangan tak tau, dia pun makan juga lamp chop without sauce la tapinya


Memang lah tak sama rasa makan dekat luar tu, aku bukannya chef yang khusus dalam bidang nie. Setakat makan untuk diri sendiri, layan tekak ngidam tu okeylah kan. Kalau makan kat luar nie satu set harus lah RM10++/person, itu paling-paling murah, tak termasuk tax lagi. Kos yang aku buat nie, tak sampai RM20.00 untuk 3-4 orang makan tau.




p/s : Masak sendiri puas hati. bab perap, salad, blackpaper sauce, aku yang buat.. tang grill dan goreng fries tu, minta tolong suami. tak larat sangat-sangat dah tadi. terima kasih hubby, tolong i hari nie.

2 comments:

saya_arief said...

sedapp tuu.
:D

Firdaus Kasim said...

wow! x penah mkn ini sume.. hyhy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...