Thursday, January 13, 2011

Lagi kisah taska.. pandai-pandai pilih

Semalam aku baca dekat blog blogger lain, rata-rata cerita pasal kes satu taska di Seri Kembangan. Aku tak berani nak cerita lebih-lebih sebab aku tak tau cerita. Kang jadi 'nasi tambah' susah pula kan. Tak pasal-pasal lain jadinya. Hanya aku mampu share gambar sahaja. Kemudian, terpulanglah pada masing-masing nak nilainya.





ok, apa persamaan semua gambar di atas? hmm, korang jawablah sendiri

aku tak tau siapa yang ambil gambar nie, tak tau dari mana sumbernya dan apa kisah di sebalik gambar nie. Cuma apa yang aku pelik, kenapa semua budak-budak nie mukanya bertutup dengan kain? Kenapa ye? Hmm... persoalan nie.....

Kalau macam nie jadi, aku tak tunding jari pada sebelah pihak semata. Parents juga memainkan peranan penting dalam memilih sesebuah taska. Banyak yang kita kene kaji sebelum hantar anak ke mana-mana pusat asuhan mahupun kat pengasuh nie. Bukan main sedap hantar je. Kan?


4 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

pesal camtu??? kenapa tutup kepala dengan kain??? Alas tido budak pun nipis.. Ishhh teruknyee...
sebbaik aku dh stop anto anak ke taska.. kurangla risau dihati ni..

...mommy jue... said...

tu la pasal. aku tak tau kenapa jadi macam tu. kesian kan? sedih tengok budak2 kecik mcam tu.. baby pun ada..

Bayah said...

Ya Allah...sebaknya!!! x blh imagine kalo anak kita diperlakukan mcm tu... :-(

azleen said...

eee tergamak pengasuh tu buat macam tu...seriau rasa kat bebudak tu. dengan napkin sorang 1 pulak tu..Kalau terjerut leher budak tu tgh tidur??? disalahkan lar pulak budak tu konon main sesama sendiri..bantal pulak kat baby.. alarr sian nyer...tak sanggup dah nak tengok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...