Wednesday, January 12, 2011

Jangan salahkan resepi.. jom uji wellness profiler

Adakah kita nie jenis manusia yang ambil berat tentang pemakanan? Menitikberatkan soal kesihatan dalam kehidupan seharian? Sejauh mana tahap kesihatan kita? Sejauh mana kita concern tentang apa yang kita makan, kesan terhadap kesihatan dan juga kesan terhadap orang-orang disekeliling kita? Hah, tu tamparan hebat untuk aku yang jadi 'tukang masak', 'tukang beli lauk'. Selama nie mungkin aku terlepas pandang soal nie. Tau masak, tau campak-campak je bahan-bahan. Jangan salahkan keturunan kalau kita mengalami sakit-sakit yang sama macam kaum kerabat kita yang lain. Bukan punca dari keturunan tapi resepi turun temurun. 
Oleh itu, moh la kita sama-sama ubah cara hidup kita.


Eh, jom nilai wellness profiler kita kat sini. Aku dah cuba, aku jatuh pada model of health. Korang pula? 




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...