Wednesday, January 5, 2011

countdown....

Eh, eh.. bukan countdown nak sambut new year ke birthday je hape ok... Aku tunggu masa je nie nak ber'sauna' dalam rumah sendiri.. Harap-harap la angin sepoi-sepoi bahasa ada kejap lagi.. Plannya nak duduk rumah mertua, tumpang sehari.. Tup-tup tak jadi.. Malam tadi anak dara aku meragam. Penat berjalan agaknya...Hari nie, batuk-batuk dia menjadi semula, kahak pun macam banyak.. Maka, aku mengambil keputusan tak nak bawa dia ke mana-mana, biarlah dia rehat kat rumah. Kalau kat rumah mertua aku nanti, sibuk dia nak main.. Payah pula nak tidur.. Aku pulak dah start sakit-sakit badan, sakit kepala.. Tak cukup rehat, tak cukup tidur.. Sementara ada elektrik nie, siapkan lah dulu kerja yang patut, basuh membasuh, masak nasi siap-siap.. Takdelah kelam kabut sangat kejap lagi dan yang pasti, aku pun boleh rehat... Biarpun dalam kepanasan...



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...