Tuesday, January 25, 2011

Buat duit dengan blog, boleh kaya raya.. tapi jaga-jaga

Orang kata berbudi pada tanah, lama-lama dapat hasil. Sama juga macam berblog nie, kalau rajin insyaAllah ada lah rezeki tu nanti. Eh, maksud aku bukan setakat mengharapkan churp-churp ke, nuffnang semata-mata tapi usaha lain jugak. Yelah, zaman dah moden, serba serbi senang, hujung jari korang je. Macam-macam cara dah sekarang nak tambah pendapatan dengan blog. Jual tudung online, jual baju online jual diri online (hah, yang tu jangan dok gatai  nak buat), kek, cupcakes, make up segala bagai. Yang penting usaha untuk berjaya. Duit takkan datang kalau setakat duduk sesaje tanpa usaha. Cek ribu riban masuk dalam poket korang tu kira pendapatan juga kan? Jaga-jaga, nanti LEMBAGA kejar....




p/s : bayar zakat vs LHDN.. mana korang nak? pilihan di tangan anda. 
dok berkira-kira duit dalam tabung : nuffnang RM51.00 + churp-churp RM2.40.. sikit-sikit lama-lama jadi bukit...

1 comment:

A . L . A said...

betul tu..kadang2 manusia mudah lupa..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...