Saturday, December 4, 2010

Untungnya breastfeed..

Alhamdulillah, dah 10 bulan anak aku lahir kedunia nie dan 10 bulan jugak Allah limpahkan susu badan yang banyak untuk anak aku.. Mula-mula dulu risau jugakla takut-takut susu kering.. Since menyusukan sendiri anak nie, memang nampak sangat la khasiatnye.. Anak jarang demam.. Jimat tu sudah tentu.. Tak payah fikir bangun malam-malam nak bancuh susu.. Jimat masa kan? Antara kelebihan susu ibu nie :-



Kalau ada peluang, ada kesempatan, aku nasihatkanla pada ibu-ibu kat luar sana, bagila anak dengan susu badan.. kurniaan Allah tu banyak kelebihannya.. Allah dah bagi susu yang sememangnya untuk anak, kenapa tak nak bagi? Jangan sampai alasan kerjaya memutuskan semua ini.. Bukan tak boleh perah kan??? Fikir-fikirkan......


3 comments:

Awok's Kiter (SyaAz) said...

Setuju ngan mommy jue...
Anak yg ke2 ni mmg full BF. xperah2 pon hehe lg pon dia mmg xnak puting silicon.

cuma ralat sedikit ms anak pertama smpat bg lam 2mgu lbh jer susuibu. pastu susu formula sampaila skarang. bkn xnak bg tp tahap kesakitan ms tu terpaksa stop dr BF. bg susu formula, pastu bila nak bg BF balik dia dah xmau dah...sedih sgt...kalau la saya mampu tahan sakit pd ketika tu saya teruskan jer BF.

ferry said...

betul!!perah..jangan tak perah..kesian baby tuh kecik2 minum susu lembu..bukan keluar dari perut lembu pun kan

...mommy jue... said...

hehe.. tula.. atas cara masing2 la kan.. mgkin ada sebab terpaksa bagi susu formula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...