Friday, December 17, 2010

Mimpi je kottt.. aku je yang over..... part 1

Aku nie jenis yang tak boleh kalau lelaki yang merokok.. Sesak nafas makcik.. Kalau dengan laki aku dulu sebelum kawin, telannnn je la yang dia nie perokok tapi once dah kawin n aku disahkan pregnant, maka bermulalah kisah 'kem motivasi' berhenti merokok untuk encik suami..


Orang pompuan nie ada deria rasa yang ke 6, gerak ati la kan.. Kalau dia curi-curi hisap rokok kat ofis, sure aku akan dapat tau jugak.. Klau bukan hari tu, aku akan tau jugak hari-hari lain.. Pada aku, Allah akan tunjuk kalau orang tu benar-benar buat salah pada isteri.. Sebab tu, jangan tipu isteri nanti sendiri terima akibat.. hehehe..


Bila dah dapat tau tu perang la jugak kan.. Harus.. lagi tengah mengandung, emosi macam roller coaster.. meroyan je tak tentu masa.. mood swing.. Sayang bini punya pasal, alhamdulillah suami aku berhenti merokok.. Aku tak nak kehilangan dia, aku tak nak anak aku membesar tanpa ayah.. Aku tak keje, aku tak de duit, KWSP dia pun tak letak nama aku dgn anak lagi (muahahahaa) kalau apa-apa jadi kat dia camne? Aku takmo kehilangan orang yg aku sayang.. Miss J aku nanti... Mak tak kuasa....


Aku nie satu la perangainya.. yang sedia maklum oleh suami aku... SENGAL.. sendiri pikir buruk, sendiri cari masalah, sendiri bikin panas.. Pastu mula la dok merajuk dengan suami.. Benda tak buat silap tu.. hanya kerana aku mimpi dia merokok depan aku..MIMPI je kot... Lepas bangun je dari tido, aku plak 'hover-hover' nak nangis.."sampai hati abg tipu sayang...abg merokok juga, depan sayang plak tu....sob,sob..." cite kat laki aku dengan keadaan sedih, lagi kene gelak dengan dia..


Mak cik memang macam tu.. ngeh3.. poyo kan?


nak tau cite lain lagi? tunggguuuu......

1 comment:

Budak Botak said...

he3, kes mimpi ja rupanya... msti suami terkejut bangun2 tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...