Tuesday, December 14, 2010

Jom minum!


Minuman berkhasiat untuk diri.. Jom ubah cara hidup!!SUSU
Makanan semulajadi yang sempurna kerana ia mengandungi banyak khasiat. Ia merupakan sumber utama kalsium untuk menguatkan tulang dan gigi. Sumber utama vitamin B yang memberi tenaga. Ia juga mengandungi mineral zink yang diperlukan untuk pembesaran yang normal bagi bayi dan kanak-kanak. Pilih hanya susu skim atau semi skim untuk elakkan bertambah berat badan. Pilih susu lemak berkrim jika anda ingin menambahkan berat badan.
 
 

AIR PUTIH
Ia tiada kalori, tiada kafein, tiada kolesterol dan tiada gula. Tiada yang lebih baik melainkan segelas air sejuk. Ia membersihkan sistem tubuh dan membantu tubuh menyerap vitamin dan mineral.
 
 

JUS OREN
Hanya secawan sudah memadai untuk keperluan vitamin C dan tubuh. Ia juga mengandungi sejumlah potasium yang berguna untuk mengekalkan tekanan darah yang normal dan membantu tubuh menyerap zat besi daripada makanan.
 
 

JUS LOBAK MERAH
Ia mengandungi sumber utama beta-karotin yang dipercayai boleh membantu mencegah beberapa jenis penyakit kanser. Tubuh juga berupaya menukarkan beta-karotin kepada vitamin A yang penting untuk mendapatkan penglihatan mata yang terang. Ia juga menjadi sumber fiber untuk membantu merendahkan kolesterol darah dan mencegah sembelit.
 
 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...