Saturday, November 20, 2010

Sesi membongkar urat saraf

Aku sangat kepenatan hari nie.. Penat yang teramat.. Badan memang letih tapi best.. Dah lama tak berpeluh macam nie.. Aku, suami dan anak pegi jogging.. Ye, percayalah.. Kami pegi jogging kat taman area bangi.. Ala, sape2 yang ddk bangi mesti tau.. Taman tasik yang kat dpn bangunan PKNS tu.. Tau kan?


Kununnya nak pegi awal pagi tapi banyak sangat benda nak buat plus malas.. Jadinya tunda ke petang.. Untuk pertama kali lepas kawin dan ada anak, aku jogging.. Masa pregnant dulu ada la, bape kali je boleh kira.. Lebih banyak jalan-jalan dalam mall je.. Kira jalan la jugak kan?


Oleh disebabkan dah lama tak jogging, aku dah mula sakit-sakit badan.. Lenguh kaki.. Rasa macam terbongkar segala urat saraf aku.. Badan dah gemuk, macam nie la kan.. Cepat penat, stamina tak bape nak kuat.. Tak macam anak dara dulu.. Takde hal la bab-bab jogging nie.. 


Nak kurus kena la banyak berkorban kan? Nak pegi gym kat sebelah nie memang la makcik tak mampu, mahal sangat.. Esok pagi nak jogging lagi.. Semangat nieh... 


p/s : jogging bagai nak rak, tapi melantak tak hengat.. camne nak kurus?? 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...