Saturday, November 6, 2010

korang ingat tak.....??

Korang ingat tak masa skolah dlu, permainan apa yang korang selalu main? Zaman dlu mana ada PS2, budak-budak skrang terlalu canggih.. Tak macam kita dlu.. Dlu facebook pun takde.. Zaman kita dlu, nie la game yang paling femes, memang majoriti tau main camne.. 

sumber : google

Main getah, bukan setakat permainan budak pompuan, budak lelaki pun ada join jugak kadang2..
Gigih kumpul duit takpun kutip getah nie semata-mata nak main..
Aku memang tak penah lepas lompat yang tinggi2, selalu kantoi..
yang paling syok  bila bab zero point.. melangkah penuh eksennn...


sumber : google
kalau tak silap aku orang panggil nie main jentik2..
biasanya budak lelaki je la selalu main.. budak pompuan ada juga tapi jarang..
seingat aku kalau kalah, kene jentik tangan..
kalau aku yang main nie, memang selalu tersasar la sasaran..
femes sangat masa skolah permainan nie..


sumber : google
pada mereka yang tak kenal, nie la biji sagu...
aku dlu suka kutip benda alah nie.. bawa balik rumah minta tolong nenek jahitkan
untuk buat batu seremban.. habis kain perca jadi mangsa..
biasanya orang letak biji saga, takpun kacang hijau..
ada juga yang letak beras la, pasir la.. macam2...
kalau nak main guna batu pun boleh..
aku kalau main nie dengan mulut sama ternganga..
lambung pun tinggu.. owh, berlagak bagaikan juara...

sumber : google
nie lagi satu, budak lelaki suka sangat la kumpul pemadam..
dalam pensil box penuh dengan pemadam jek..
bukan guna pun semuanya untk main lawan-lawan pemadam..


Hmm, zaman skrang ada lagi ke seme nie?
 








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...