Wednesday, November 10, 2010

dapur tak berasap...

Cuci tangan bersih-bersih
Amik gunting, gunting cili kering yang mama in law bagi
Sambil melayan anak dara berceloteh
Tempias air liur ko nakkk
Selesai..
Basuh bersih-bersih
Letak dalam periuk tambah air
Tenggek atas dapur
Kecikkan api

Bihun dah siap rendam
Ayam pun sama
Udang jugak
Menu hari nie
Bihun goreng &
Ayam goreng PUAS KENTUT 
owh, tu yg tertulis dalam resit TESCO
yang sebenar : kentucky puas..
Done

Mata menjeling pada periuk
Hati bertanya, kenapa tak menggelegak lagi ek?
Kerut dahi..
Pegi dekat, amik bau..
Tak bersin pun!
Hmm, tunduk skodeng api
Laaaa... gas habiss...

Call encik suami
dia suh call aney hantar gas kat rumah
Aku cakap aku takmo..
Takut.. Kang kene colek.....
Aku takmo masuk paper
Muka terpampang satu Malaysia
Aku tak berani
Ini bukan kuantan

Jadi, tunggu je la encik suami balik
Barula berasap kembali dapur nanti...

Sekian, kisah gas habiss......


*sumber : google*

6 comments:

~ yus ~ said...

alahai...tunggu cik suami balik, tak lapar ker? Akak pun selalu mcm tu,time nak masak gas habis, tp yelah mmg kena berdikari sendiri, selalu suami outstation, kalau tidak, lagi hari2 tak berasap.

NaniE said...

alaa, comeynye cerita..hehe..
gasnya abeh rupenya..

...mommy jue... said...

kak yus : bukan takmo berdikari, tapi takut la kak..kawasan apartment nie tak macam kawasan lain.. ramai warga asing ddk.. memang jenis tak kenal jiran2 nie.. risau jugak kan kalau2 org hantar gas tu datang, suami takde, takut jadi apa2... ish..takutt...

...mommy jue... said...

nanie : hehe, sajak gas habis.... =)

WMBadri said...

tunggu cik suami.. suruh aney hantar. tapi aney cakap gas kat kedai dier pun habes. besok tgh hari baru ada semula. kenalah cik suami pikul dari tingkat 13 ke kereta pg kedai dan dari keta ke tingkat 13 semula. lebih kurang 80 tapak satu hala. bayang kan lah... tapi nasib baik tak pikul.. bisa ku tolak sahaja

...mommy jue... said...

muahahaha... suamiku tolak gas gagah berani.. mujur ngaku kan tolak gas, kalau kata pikul memang tipu sangat la kan? hehe.. thanks abg.. berasap semula dapur kita.. kalau tak, tak de la bihun goreng utk hari nie... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...