Tuesday, November 16, 2010

Buta fesyen...

Haku la tuh.. Bukan orang lain pun.. Baik aku cakap pasal diri sendiri dari dok ngumpat pasal orang lain.. hohoho.. Ye, makcik nie seorang yang buta fashion.. aku tak reti nak make up, dolu-dolu time keje, time sblm kawin make up la jugak.. Aku rimas.. Rasa macam satu beban plak kat muka nie.. Pakai maskara, confirm aku tak selesa, payah nak cuci plak.. Hadoi..


Masa tunang ngan kawin, make up sikit punya tebal.. Bulu mata palsu melentik.. Dahla tu, siap kene gam baikkk punye.. Nak menanggal satu hal.. Bila dah kawin nie, aku memang tak bape make up.. Kuar pun cukup dengan bedak ngan sedikit lipstik atau lipbalm.. Aku tak pakai handbag, anak aku la handbag aku skrang.. Dok keleng (Read :dukung) sana sini.. Kasut haku dari time mengandung aku pakai sampai skrang.. Tunggu rosak baru ganti.. 


Skrang nie macam-macam jenis baju, kaftan la, pakai belt la, segala bagai.. Tudung pun macam-macam jenis.. Aku malas nak fikir, pakai je apa yang ada.. Kadang-kadang aku bersyukur juga badan aku naik lepas beranak nie.. Dah jadi bini orang kene la jaga sket tingkah laku, jaga pakai.. Ops, jangan salah faham.. Bukan suami takmo beli tapi aku taknak..Sampai masa, aku mintakk.. 


Kita nie tak hidup dek puji, tak mati dek keji..Ukur baju dibadan sendiri.. Lantak pi la apa orang nak kata.. Janji aku bahagia.. Sememangnya aku buta fesyen... Berhias hanya utk suami.. 


p/s : kalau krew tangkap muat datang rumah aku, aku takmo bagi diorang masuk... nak transform orang je keje..  

1 comment:

~ yus ~ said...

hehe..akak pun tak pandai make-up, kalau dah duduk rumah,lagilah malas nak make-up or berfesyen kan. Bila keje dulu lain, tgk kawan2 up to date, ada rangsangan nak ikut, lagipun ada duit sendiri, betul tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...