Thursday, November 25, 2010

Aku rindu surat cinta itu....cinta dulu-dulu

Korang penah dapat surat cinta tak masa skolah-skolah dulu? Bohongla kalau tak penah kan? Surat dari peminat misteri la, segala bagai.. Sekarang nie takde dah seme tuh..



Cinta dulu dan cinta sekarang :


Dulu  : 

  • Nak bergayut kene pegi public fon.. Habis korek tabung amik duit syilling nie.. Kalau lambat sampai public fon, memang kene beratur panjang tunggu giliran..
  • Surat cinta aka nota cinta.. Asal ada bf kat skolah, jap lagi ada la tukang posmen kirim surat.. Ada nota cinta.. Tulisan warna warni, dakwat gold silver.. Kertas wangi, sampul bunga-bunga..
  • Dapat rantai tali hitam, pastu ada blok abc, cantum buat nama
  • Takpun loket love yang boleh letak 2 gambar..
  • Mesti tukar gambar, belakang gambar tulis la ayat-ayat jiwang.. 
  • Kalau bergayut kat rumah, tepon tarik bawak masuk dalam bilik..
  • Ari-ari g skolah mesti dapat coklat
  • Kalau kat skolah ada hari guru ke, apa-apa sambutan la, mesti bawa balik hadiah.. Bunga, muffin, cawan..

Sekarang :

  • Dah takde surat cinta.. nota-nota cinta nieh.. Semua pakat hantar sms, ada facebook, tengokla sebanyak mana gmbar korang nak tengok.. Chat sampai muntah pun takpe..
Untung budak zaman sekarang, tapi rugi jugak sebenarnya.. Tak ada kenangan yang diorang boleh simpan.. Surat-surat cinta aku? Gambar bf lama? Semua dah jadi debu.. Kehkeh.. 

Cinta dolu-dolu, cinta monyet jeee... Gataiii....




2 comments:

fzikuz said...

ahahaha.. XD
even i don't have the moment holding a love letter before, but still i miss that time a lot which its bring so much fun to read one of those letter (from my friend of course) ehehhehe..
The past sure bring lots of beautiful memories, right? ^^

...mommy jue... said...

u dont have that moment? aisey, ruginye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...