Saturday, November 13, 2010

10 sebab kenapa aku tak layan sinetron

Ada ada sama sinetron? Salah satu sebab kenapa aku malas nak tengok tv adalah lambakan drama indon kat mana2 saluran.. baik astro ataupun media prima.. Malas betul aku nak melayan..Kenapa?

  • Drama bersiri yang memang panjang giler, kadang2 sampai beratus episod.. tak pernah berkesudahan... Letih nak tengok
  • Kalau orang susah tu memang muka kene comot-comot ke?
  • Kisah 2 darjat tu biasala, seme drama ada..
  • Kalau dah start tengok memang susah nak tinggal.. Nanti segala kerja tergendala kerana asyik dok menghadap tv..
  • Kalau diorang terkejut, mesti nak kene buntangkan mata besar-besar..Nganga mulut luas-luas... Harus ke?
  • Ada je soundsystem masa ada apa-apa jela insiden berlaku
  • Diorang suka cakap sorang-sorang, sebab nak nyatakan perasaan..
  • Tempat diorang berlakon, nampak sangat macam dalam studio.. Kat tengah-tengah hutan, ada pokok sebatang je.. logik ke?
  • Kes-kes jatuh cinta pada orang miskin la, tertukar anak la, anak tiri ngan mak tiri yang over la.. Cinta tiga segi la.. Tu normal, pada semua drama..
  • Kalau aku dok menghadap sinetron, layan cite indon yang tak kira masa ada kat tv tu, sape nak update blog aku? hehehe....


Pernah satu ketika, cerita bawang putih bawang merah telah bawa fenomena baru kat negara kita.. Merata-rata pegi, time sinetron bawang putih bawang merah, semua kedai dok tayang cerita tu.. Ramai yang dok mengadap.. Tak kurang juga, akak2, abang2 siap bawa tv spare kat ofis n sorok bawah meja hanya kerana nak tengok sinetron.. Tergendala segala urusan..
Jangan marah ye peminata-peminat cerita indon semua...

p/s : hanya satu dua drama bersiri indon yang pernah aku tengok, itupun sebabkan jalan cerita yang menarik, berkisar pasal agama.. filem indon aku layan jugak..



4 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

tu laaa..
kdg2 bru start episod awal tuh..
gagah la mo tengok..
tp bila sudah episod dia merapu..
adeh, panjaaaang gila episod..
mls ah tgk

...mommy jue... said...

memang takkan faham bila tengok cite indon nie kan?

Budak Botak said...

ha3, bdk botak pn x layan sgt...
panjang sgt critanya, kdg2 bila satu msalah selesai, msalah lain plak dtg, saja pengarah tu nk bg crita panjang, ha3...

...mommy jue... said...

drama bersiri melayu kita yang 25 episod pun bagai nak muntah melayan.. nie kan plak cite yang memang setahun baru nak habis.. sabar betul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...