Wednesday, October 20, 2010

tragedi 20.10.2010

Waaaaaa, arinie dalam sejarah... Date memang dah cantik dah.. Aku nie je yg tak bape molek... Buntu ada, mengong jap, sedih, geram, marah.. Macam2 ada.. Aku geram nie.. Aku rasa dah dekat 5 bulan aku ddk kat sini and utk pertama kalinya bekalan air terganggu.. Kalau sebelum nie air paip macam air teh.. Boleh tadah satu teko, tambah gula, letak ais sket dah jadi teh o... kalau nak sedap lagi letak je lemon.. Haha.. Hampeh kan? Korang yang nak datang rmh aku tu sila tanya aku dlu mana aku dapat 'teh' tu.. Okeyh?

Berbalik pada cite aku tadi, pagi tadi aku nak mandikan anak aku... Tadah air, slow sangat.. Aku tak kisah lagi.. Ingat cam biasala.. Selesai mandikan dia, aku takdela kisah nak buka paip air ke hape kan.. Nak dijadikan cite, anak dara aku uk-uk, aku pun buka paip air... Tadaaaaaa, aku rasa air mata aku lagi laju dari air paip.. Pastu terus bhenti... Tidakk!!! Mujur ada back up air dalam baldi yg cukup utk basuh uk-uk anak aku.. Aku nie plak jenis tak tadah air utk simpan sebab aku kan jaga budak, takut sket la dengan air nie.. Minta selisih, takut jadi apa2..

Mujur juga arinie cousin aku tak hantar anak dia, kalau tak lagi la haru.. Kesian kat budak tu nak mandi, nak susu.. Anak aku takpe lagi, aku tak payah risau dah nak bancuh susu ke nak cuci botol susu ke hape, sua je kat mulut dia.. Untung nyusu badan nie... Macamana aku nak masak malam nie? Nie pun jadi masalah jugak.. Aku plak dah la tengah 'memerlukan banyak air' ketika nie.. Tak payah cite details la kan, korang paham-paham sendiri je la.. Kalau aku nak she-she camne? Nak uk-uk? Owh, sedaya upaya aku menahan utk tidak minum air nie.. Takkan aku nak pakai drypers anak plak kot... Haha...

Aku harap-harap la gangguan bekalan air nie kejap je, tak lama.. Kalau tak susah la.. Rumah aku tinggi weh, tingkat 13.. Kalau bawa naik air satu baldi penuh, sampai rmh harus tinggal suku baldi.. Malam nie kalau takde juga, jawabnya aku ajak laki aku g rmh mak mertua minta belas ehsan nak tapaw air.. Take away please....hehe..

Teringat zaman kecik-kecik dlu masa takde air kat indera mahkota, mesti balik kebun rmh arwah atok mandi air perigi..Syookk ooo, sejukkk...

Agak-agaknya kalau aku pegi swimming pool kat gym sebelah nie tumpang mandi ngan basuh kain, korang rasa kene halau tak? hehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...