Tuesday, October 12, 2010

seronok jadi baby....

Seronok tengok keletah baby nie tau.. Memang menghiburkan.. Apatah lagi anak sendiri.. Anak adalah anugerah n amanah Allah pada kita utk kita jaga, utk kita corakkan ke jalan yg benar n diredhai.. Amal khalisah dah nak masuk 9 bulan, cam semalam je baru lahir.. Gigi dah ada dua batang.. Seronok gigit mommy ye nakkk.... Kalau dulu, susah sangat nak dengar suara dia.. Nak dengar dia nangis pun susah.. Tapi sekarang nie mulut dah pandai buat bising.. Dengan mulut keciknya, buat muncung2.. Eeee, gerammm tau!! Dah pandai nak bercakap.. Aku nie kadang2 bercakap la jugak dengan dia, tak kisah la topik apa2 pun.. Yang bestnya, lepas aku habis cakap mesti dia plak yg bising mulut..

Kalau kuar beli barang dapur ke, jalan2 ke, dia tak peduli, kalau dia nak bising, time tu juga dia bising.. Apa kesah kat orang lain? Bila la Amal Khalisah nak panggil mommy? daddy? huish, tak sabar sangat2 nak dengar nie.. Kalau perkataan tu kuar dari mulut dia utk pertama kalinya, harusla aku melonjak happy.. Nangis? Itu wajibbb.... haha.. anak tumbuh gigi pun mommy emosi terlebih2... Suka maaaa.... Tambah2 skang dia dah ada kawan, menjadi2 la bisingnya.. Ada teman main, ada teman bergurau.. Yang penting skrang dia makin lasak..

Kadang-kadang aku rasa macam best je jadi baby nie.. Buat apa pun orang tak marah.. Orang suka.. Biar pun ko kentut kat meja makan ke, kentut time tengok tv ke.. Takde sape nak marah... (owh, aku bukan spesis camtu) Pastu, tido lintang pukang pun takde sape kisah.. Sepahkan rmh? tumpahkan makanan? takde sape nak marah...Seronokkk..  Aku nie suka tengok anak aku tido.. Tenang je.. Letak la camne pun mesti dia lena, tapi sebelum tu memang kene bagi upah.. kalau tak mesti nangissss punyeeee.... Agak-agaknya, baby mimpi tak? Aku selalu tengok anak aku senyum sorang2 time tido.. Orang2 tua kata, malaikat agah dia.. orang tua kata la, bukan aku kata... Sambil aku update blog nie, sambil tu mata menjeling kat anak aku yg sedang lena tido sambil tersengih2... Apa la yang ko sengihkan tu nakk oii..... Hmm... Seronok jadi baby nie ye.....


p/s : time-time nie seronok la, tengah tak bape lasak.. tak mandi pun wangi lagi.. tunggu la dah lasak, dah pandai main, lari sana lari sini, dah muchukkk... sehari 3-4 kali aku hambat mandi.......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...