Thursday, August 26, 2010

macam esok lusa je nak raya...

Aku rasa since puasa nie aku dah jadi macam musang.. Time tido tunggang langgang.. Camne tak sakit? Arinie aku bjaga lagi bukan untuk apa tapi siapkan kuih raya nak bawa balik kg.. Beria kan? Mood skrang cam esok lusa je nak raya.. Minggu lepas aku call mak aku kat kuantan, saje tanya khabar (tiap-tiap hari aku call) pastu ayah aku dengan baik ati suh aku balik minggu nie.. Siap nak sponser minyak ngan tol lagi tuh.. Banyak duit atok yek.. hehe.. Aku tau, nie mesti kes rindu cucu nie.. Bulan pose, time nie la nak bkumpul anak beranak.. Memandangkan tahun nie giliran beraya dgn family mertua, aku tak dapat la beraya dgn family.. Harusla menangis malam raya bila dengar takbir.. Ari jumaat nie nak balik kg dah.. Aku excited!! Tahun nie 1st time aku buat kuih raya sendiri.. 'Saya budak baru belajar'.. Rentung, keras, hangit, macam2 la.. Susah juga nak memahami 'oven' ye.. Tapi bila dah biasa, alhamdulillah ok.. Menjadi.. Bab rasa tu, boleh tahan la.. Setiap kali berbuka or sahur, mesti nak makan kuih raya.. Rasanya belum sempat raya kuih aku dah habis.. hehe..

p/s : Kuih raya 2 3 jenis dah siap.Tu belum kuih raya yang adik aku order.. 8 jenis katanya.. Mak aku plak ada juga order, 4 jenis kot.. Hah, dah banyak tu..Saje nak bagi semak coffee table... Pening la kepala mak aku nanti... Weee...

2 comments:

Hantu Ulam said...

hehe..junn..bley la aku g beraya umah ko..melantak kueh raya ko nnt :P.

aku start wat kueh raya dis week :D

...mommy jue... said...

ha, buleh2.. ada la sejenis dua jek yang aku buat.. aku kene siapkan cepat, next week nak pulangkan dah oven kat mak mertua aku.. oven pinjam maaa... hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...