Wednesday, June 23, 2010

..Daddy, you are the best..



20 Januari 2010, 10.20am.. Puteri yang dinanti-nanti selamat dilahirkan..

pada masa dah ketika itulah aku bergelar mommy & abg bergelar daddy..

tanggungjawab kami semakin bertambah..

20 June 2010, Wan Amal Khalisah genap berusia 5 bulan & 5 bulan juga abang jadi daddy..

Sayang masih ingat lagi abang la org yg pertama skali tukar lampin anak (masa tu kat NICU)

Luluh hati mommy, dengan takde pengalaman, terkial2 tukar lampin anak sambil dibantu oleh nurse di NICU..

Mommy masih tak larat, sakit operation masih lagi terasa..

Dengan keadaan anak yang penuh dengan wire.. Luluh hati mommy..

Sepanjang mommy & anak di NICU, daddy la yang banyak berkorban masa, berkorban tenaga..

Menenangkan hati mommy yang tak keruan, korbankan masa rehat demi menemani mommy dan anak di NICU tanpa keluh kesah..

Sayang mungkin tak setabah abang yg bisa sembunyikan resah dihati.. Sayang juga tak sekuat abang mengharungi semua dugaan ketika itu..

Siapa kata lelaki tak pandai buat kerja rumah? Walaupun tak sempurna mana tapi abang tetap bersungguh buat kerja, basuh baju, lipat baju, jaga anak.. Sayang masih ingat lagi pertama kali abang masak utk sayang.. (1st time masak bubur dgn bantuan mak mertua )Walaupun cuma bubur, tapi sedap sangat...

Abang pandai uruskan anak.. Lagi teliti dari sayang.. Sikit pun tak kekok bila abang mandikan anak, pakaikan lampin, sapukan krim dan pakaikan baju utk anak.. Even anak uk-uk pun, abang tak pernah merungut utk tukarkan lampin.. Siapa sangka abang boleh buat semua tu? Sesibuk mana pun abang, tetap ada masa utk keluarga..

Kesabaranmu kunci kebahagian kita..
Keperibadianmu penyejuk hati ini...

Wan Mohd Badri Mokhtar, thanks for everything..

HAPPY FATHER'S DAY DADDY..

YOU ARE THE BEST...






 

WE LOVE YOU...

2 comments:

WMBadri said...

Berbunga-bunga rasa jiwa.... Tima Kasih yo!!

...mommy jue... said...

bunga apa yo..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...